Energirenovering af byhus

Spar på CO2 udslippet, hold varmen bedre og spar på energiregningen. Det er de helt primære fordele ved en energirenovering.

I øjeblikket arbejder Rubin Træhuse på en total renovering af et byhus i det indre Aarhus. Nye vinduer med tre lag glas, efterisolering fra kælder til kvist, nyt tag og genvex anlæg vil i løbet af få måneder forandre huset mærkbart. Husets beboere vil opleve en øget komfort og få bedre samvittighed. Ambitionen er at opnå passivhus standard, men det er vanskeligt i et ældre hus. Det skal være helt tæt, når døre og vinduer er lukkede, og det måler man faktisk. Det er som at gå til eksamen i energirenovering, når arbejdet er overstået. Bygningsreglementet tillader en maksimal udsivning på 1,5 hektopascal, mens passivhus kun tillader en udsivning på 0,6.

Sidste sommer byggede Rubin Træhuse baghuset om efter samme opskrift. Vi opnåede ikke helt passivhus standard, da trykmåleren kom forbi, men vi kom dog ned på 1 hektopascal, hvilket er væsentlig bedre end det, myndighederne kræver af et helt nyt hus. Til juli, når forhuset er færdig, får vi se, om vi kan slå vores egen rekord og nærme os passivhus standarden endnu mere.

0 Kommentarer til “Energirenovering af byhus ”


  1. Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar